Nedräkningen har börjat!

Jag och Anna har fått nya vänner. Vi har träffat ett killgäng, de är grymt coola. Genuint snälla, roliga  killar. Vi har umgåtts med de varenda dag sedan vi träffades. Det är väl typiskt att vi skulle träffa de precis innan vi ska åka hem. Det har precis blivit väldigt mycket svårare att åka hem. Den senaste veckan har vi varit på stranden och festat i princip varenda dag.



Josefine och Natalie har varit på besök i helgen! De körde från San Jose på torsdag natt och anlände på fredag morgon. Det var en rolig helg med tjejerna. Det är lustigt, folk här har fortfarande inte vant sig vid svenska tjejer. Vilken uppståndelse det blir kring några blonda tjejer med accent ! Vi har varit på stranden, grillat, spelat beerpong och festat.

Igår gjorde jag en brud som skulle gifta sig i San Pedro. Jag åkte till hennes hotell i Long Beach. Det var ett otroligt gulligt par, hur sköna som helst. Det var jättekul att få göra hår igen och hon blev supernöjd! Efter att jag var färdig där åkte vi till stranden med grabbarna. Alltid jag, Anna och massa killar. Igår var Annas födelsedag så vi drog ihop en spontanmiddag. Vi fick ner alla på en restaurang på en kvart. Efter att vi ätit middag så åkte vi hem till mig och drack en massa vin. Det var grymt roligt som alla andra dagar! Haha!



Life is 10% what happens to you & 90% how you respond to it.

Midsommar!

Förra veckan var lugn. Jag har umgåtts med folk, läst böcker, tittat på film, solat, varit på fest och grillat.

Vi hade en mysig kväll hos Andrew. Vi grillade en hel fisk och åt (med händerna, väldigt europeiskt). Sedan åkte jag och Anna upp till Palos Verdes där vår kompis hade fest. Det var roligt att träffa alla killar från Santa Barbara igen. När glädjen från det hade lagt sig och vi började prata med annat folk så var vi i chock. Det var en samling av otroligt dumma människor. Vi pratar inte ens IG Badboll, en badboll är mycket mer intelligent än dessa. Bland annat pratade vi med en blond Hooters-tjej som presenterade sig fint; I love Double-Ds. It´s like my boobs and my grades! Mahahaha!
Vi gjorde ett försök att flytta på oss för att hitta mer stimulerande konversationer och satte oss vid ett annat bord. Men efter att de frågat för fjärde gången var jag går i skolan (jag hade redan förklarat att jag inte går i skolan eller jobbar, men de förstod inte), så var vi rätt mätta. Fick ett fint citat från en kille där också; I love coming home to California. Everyone just smokes weed all day, and that´s life man!

Sedan har det ju varit midsommar också! Trots att man är i USA så kan det firas ordentligt om man vill. På fredagen hade de firande på kyrkan. Det var klassiskt firande med midsommarstång, dans, massa barn och mat. Jag åkte ner lagom till dansen, men stannade bara en liten stund. Senare på kvällen åkte jag till Vasthys kompis för att fira henne. Jag kände inte en människa förutom Vasthy, men de var så trevliga att jag till och med stannade när Vasthy åkte hem.



På lördagen så firade vi midsommar än en gång. Vi var hos Sara i Santa Monica och de var en helt underbar dag. Vi kom dit redan vid två på dagen och inledde med köttbullar, ägg, sill och hembakad jordgubbstårta. Dessa tjejerna hade legat i, grymt! Sedan spenderade vi hela dagen uppe på deras takterass, drack Strawberry Daquiris, badade i poolen och lyssnade på svensk musik (Kent var en överraskning). På kvällen grillade vi och njöt av en riktigt varm sommarkväll. Bättre än så blir det inte!



Pappa däremot spenderade midsommar på något skandinaviskt event och åt räkor. Så när han kom hem hade han med sig en enorm påse med grönländska räkor. Söndagen (vilket var fars dag här) spenderades på ansjovisvägen med en massa räkor(och då menar jag massa). Grymt gott. 

Nerräkningen till hemresan har inletts. 24 dagar för att vara exakt. Det är helt sjukt vad tiden går fort. Det är med väldigt blandade känslor man återvänder till Helsingborg.

Life is 10% what happens to you & 90% how you respond to it.

Nationaldag, ormvarning & Lakers.

Oj, vad jag är långsam på att uppdatera min blogg. Jag vet, jag vet, men det är så lätt att glömma när man har massa annat att göra.




Den senaste veckan har bestått av en massa mys på altanen, en del vindrickande. Lite shopping, Downtown och Long Beach. Lite promenader och gymbesök har också tagit plats. Det har också ätits en del sushi som vanligt. Haha jag är sushiberoende. Definitivt beroende.




En dag var jag och Travis i Huntington Beach. Det var supermysigt, en riktig strandort. Vi strosade rundor, gick i butiker, åt, satt på stranden och tittade på folk. Vädret var perfekt och jag njöt av tillvaron. Det fick ett abrupt slut. När vi sitter på en bänk så plötsligt går en tjej framför mig, med en ORM runt halsen. Vad är det för fel på människor? Vem går med en orm runt halsen ute på stan?! Bland människor!? Vissa borde skjutas. Efter en del runtspringande, hyperventilerande och klösande över armarna (märkte efteråt att  jag rivit mig över hela armarna, var helt vit!) så hade jag lugnat ner mig någorlunda. Men jag studerade min omgivning konstant efter det. Sjukt.

Vi har firat Sveriges nationaldag på kyrkan! Jag och Anna stod i dörröppningen och sålde lunchbiljetter, haha! Det var en massa svenskar, framförallt en massa tanter i fina dräkter med sina finaste gåbortshalsband! Det var gudstjänst, hissande av den svenska flaggan, mat, lotteri och hoppborg.



Jag håller på att kolla upp lite skolor här. Har varit och hälsat på en, jag var så nervös! Första gången på fem månader skulle jag göra något vettigt, helt skakis var jag! Imorgon ska jag hälsa på en till! Yeah!

Lördagen var en upplevelse i sig. Efter en hel dags shopping i Downtown utan mat skulle jag och Katie på fest. Will hade beerpong-turnering hemma hos sig. Otroligt amerikanskt. De hade satt upp sex stycken beerpong-bord och gjort ett spelschema. Det var en massa öl, en massa folk och pingisbollar som flög åt höger och vänster! Jag tog det väldigt lungt, vilket Katie också gjorde till en början. Efter ett tag börjar hon dricka en massa jättestarka drinkar. Liten tjej som hon är så blir hon helt kalas! Det såg sjukt kul ut när hon vinglade rundor och plötsligt får för sig att ta av sina skor och slänga de på en kille. Han tar då skorna och kastar de upp i trädet. Då blir hon fly förbannad och skriker; That´s my favorite pair of shoes! What the hell are you doing? (Alla undrar varför hon kastade skorna från första början. ) Dagen efter kunde hon inte bli klok på varför hon inte hade några skor.



Igår var det NBA-final! Vi har följt de hela veckan nu och igår var det en avgörande match, för vann Lakers så var det klart. Vi samlades hemma hos mig och beskådade en överlägsen vinst. Det var knappt spännande, haha. Jag älskar basket, det gör Anna också! Haha, när alla andra diskuterar spelet så diskuterar jag och Anna vem vi helst vill gifta oss med. Det eller så dreglar vi i tystnad! Haha.



Life is 10% what happens to you & 90% how you respond to it.

PowderPuffGame!

Igår var en rolig dag. Det började med att jag fick prata med nästan hela mammas släkt på Skype, de är för roliga! Pratade extra länge med min moster faktiskt, fick alla smaskiga uppdateringar! Haha.

Sedan mötte jag upp med Travis. Vi åt Subway och gjorde inget vettigt. Vi åkte ner till White Point, eller gick ner rättare sagt. Som en true american blev Travis putt för att vi skulle behöva först gå ner, för att sedan gå upp för backen. Jobbigt värre. Vi chillade där tills det var dags för Annas PowderPuff-match på hennes highschool. Det var Senior-tjejerna som skulle spela amerikansk fotboll mot Junior-tjejerna. De fick dock inte tacklas utan hade snören som hängde runt midjan som man skulle dra av istället för att tacklas. Partypoopers. Det var riktig inledning med militärer med flaggor och nationalsång, haha. Det var rätt roligt att titta på, trots att jag inte fattar sporten. Jag hejade när alla andra gjorde det, enklast så! Såklart blev det bråk på läktaren också. Eftersom alla var fulla eller höga så tände det till ganska lätt och plötsligt glömde alla bort matchen och kutade för att vara med i fighten. Huliganer hela högen. Haha. Sedan kom polisen och en helikopter som cirkulerade ovanför, spännande. Det blev skitkallt för oss nyktra, men till slut vann The Seniors överlägset.




När matchen var över så åt vi, sedan åkte vi ner till Cabrillo Beach. Travis kompis fyllde år så de hade bonfire på stranden. Några öl (för de andra då, jag håller fast vid min svenska moral-don´t drink and drive) och en del tjejsnack senare åkte vi hem till Sima där han och Anna var de enda kvar som spelade beerpong. Vi spelade lite och snackade skit innan pensionären i mig kom fram. Helt plötsligt blev jag jättetrött och fick riktigt ont i huvudet. Det kändes som att klockan var fem på morgonen, men istället var den inte ens tolv. Haha. Vi åkte hem i alla fall, det visade sig när jag kom hem att jag hade feber så jag skyller på det. Jag förnekar att jag är pensionär.


Life is 10% what happens to you & 90% how you respond to it.

Ellendag, Wild Weather och urinmedicin.

De senaste dagarna har jag sovit, sovit och sovit lite till. Konstant och på alla olika ställen. Att vara reseledare var mer ansträngande än jag trodde. Jag har varit som en grönsak, ett litet kolli. Väldigt trevligt sällskap för alla andra. Haha.

Jag har trots min kroniska trötthet tagit mig till gymmet igen, första gången på en månad. Åh, det var skönt att få se sitt andra hem igen! Haha. jag har dessutom tagit en långpromenad med Jan och Afra, 2,5 timmars terrängstig. Det var så skönt att komma ut i luften till havet och kicka igång kroppen igen. Men det känns att den senaste månaden varit slö för man är inte lika stark längre. Jag var konstant rädd för alla ljud i buskarna igen, min ormfobi är inte lika härdad längre heller, men det kommer. Jag blev dock lite distraherad när en hel grupp med militärer kom springande. HejHej! haha. 

Jag har också haft en Ellendag i tisdags. Helt för mig själv, ingen som pratar med en, bara jag. Jag åkte ut till Long Beach, ner till vattnet i Naples, sedan till gågatan i Bellmont Shores. Gick i butiker, hittade seconhand butiker, åt för mig själv. Jag var som en ny människa när jag kom tillbaka. Jag åkte till kyrkan efter det och träffade de söta, gamla. Det var längesedan, men jag flydde fältet när de började sjunga. Gamla svenska folkvisor klarar jag mig utan.

Vi har haft riktigt dåligt väder. Igår ösregnade det, åska och blixtar. Här i Kalifornien pratas det om på nyheterna, det kallas Wild Weather och alla ombeds att hålla sig inomhus. Egentligen är det bara en vanlig dag i Sverige. Haha.

Till råga på allt är jag krasslig. Jag skulle inte kallas mig sjuk men allmänt slö, ont i halsen, hostar och förkyld. Travis skulle göra medicin till mig igår. Det skulle tydligen vara en dunderkur som hans mormor gjorde, The southern way. Vi kokade ihop allt men lät det stå på för länge för vi gick därifrån. När vi kom tillbaka var det mesta bortkokat, en liten skvätt var kvar. Det luktade urin och smakade som ren vodka. Svensk och mesig som jag är kunde jag inte få ner det. Så nu får jag skylla mig själv och hosta rundor.

Har precis pratat med nästan hela släkten på Skype, de är för roliga. Om några veckor så får jag träffa de, wie!

Nej, nu ska jag ta tag i mitt liv. Idag är det PowderPuff-match på Annas highschool! Ska möta Travis om en timme, så måste sätta fart om jag ska se ut som människa tills dess!

Life is 10% what happens to you & 90% how you respond to it.

Andra Sverigebesöket!

Jaha, nu har ytterligare två veckor gått, bara så där. Dålig uppdatering jag vet, men så blir det när man har Sverigebesök! Nu har Anna varit här i två veckor, helt sjukt! Hämtade som sagt upp henne samma dag som de andra tjejerna åkte. Det blev väldigt förvirrat eftersom det plötsligt var två Anna i min närhet. Det gick inte heller att dra till med "the swedish one" för båda är svenska! Haha roliga missförstånd.




Annas dagar här har bestått av en massa sightseeing, shopping, solande och lite promenader! Hollywood, Venice beach, Santa Monica, Beverly Hills, Mulholland Drive, Griffith park, Long beach och så vidare! Det blev även lite outlets och Downtown! Anna är rolig dock när det gäller sightseeing, så jäkla snabb. När vi skulle titta på Hollywoodskylten så gick vi upp till fotoplatsen. Så hör man -klick-klick-ska vi gå eller? haha det tog knappt fem minuter, effektivt värre. Anna hade också redan varit på Universal Studios och sådana saker så det fanns massa tid till att både slappa och se saker!



Vi har ätit på Hooters, äntligen. Det var den fetaste hamburgaren jag ätit under hela min USA-tid, det rann av den! Haha det var riktigt manligt med fet mat, massa teveapparater med olika sporter och enbart män vid borden. Testosteronet flödade! 



Första helgen var vi på fest hos Dominique uppe i Palos Verdes. Det var ett grymt hus! Först fick man köra genom en säkerhetsgrind där de skrev upp ens registreringsuppgifter på bilen och ville veta vart man skulle. Sedan körde vi upp i området, grymt läskigt. Det var helt mörkt och småsmå skyltar med vägnamn. Alla låste sina dörrar lite diskret. Haha till slut hittade vi rätt, det var ett helt enormt hus högt upp på kullen med utsikt värd att dö för! De hade en säkerhetsvakt på festen och möblerna var antika så han höll också koll på att vi inte satte glasen på fel ställen. Anna fick träffa true americans den kvällen, ingen tvekan om den saken. Det var en kul kväll, trots att jag körde. Anna (som bor i San Pedro) blev helt kalas så hennes fyllesnack underhöll oss hela vägen hem!

-Nu ska jag se att jag har mina nycklar nu när jag ska hem. Hm där är de. Neeej, det var inte nycklar, det var, det var, vad heter det, matches! Aaah kommer inte på det på svenska. Sådant får en att undra om man verkligen äääär svensk fortfarande!  hahahahah.




På Memorial Day träffade vi italienarna i Little Tokyo. Vi gick runt och tittade lite, sedan åkte vi till ett mysigt, franskt ställe för lunch. Vi åt snabbt för vi hade lite tidspress. Sedan åkte vi upp till observatoriet i Griffith Park. Grym utsikt över Los Angeles, ligger precis bredvid skylten! Tittade rundor där lite medan Manuel fotograferade varenda hörn, en riktigt liten paparazzi. Sedan begav vi oss tillbaka mot San Pedro men vi körde Mulholland Drive som jag tjatat om i fem månader! Det var grymt, en väg som går över alla kullarna med utsikt på båda sidorna, jag var i extas!




Oskar har också fyllt år, den gamle mannen! Haha. Det firades med bbq på kyrkan sedan lite vin i hans lya.



Jag har också äntligen fått se Obsessed! Den dagen vi var i Downtown så shoppade vi, Oskar joinade oss också.Vi åt på en grymt sushiställe och promenerade rundor innan vi begav oss till Long Beach för att gå på bio! Jag har pratat i en månad om att jag vill se Beyonce slåss i den filmen men ingen ville gå med mig. Äntligen fick jag se den!




I lördags hade Anna promnight. Jag fick äran att göra hennes hår och smink, det var grymt roligt! Jag var som ett barn på julafton som fick göra hår igen! Anna var också rolig som började gråta när hon såg sitt hår färdigt, glädjetårar är aldrig fel! Haha hon blev riktigt classy, lätt snyggast på balen! Vår lördag slutade med pannkakskväll hemma hos mig eftersom jag skulle köra Anna till flygplatsen klockan fyra på natten.




Nu är det söndag och jag har lämnat av Anna. En hel månad med folk har gått. Helt sjukt, tiden bara springer iväg. Sex veckor till, sedan ska jag hem. Jösses. Bjuder på en bild med amerikansk trafik som Anna fått uppleva mycket av.




Ansjovisvägen har fått en ny inneboende, min vän Travis. Haha han är här mer än Anna till och med nuförtiden. Han är en fin vän.


RSS 2.0