Svenskbesök, San Francisco & jordbävning.

Idag har Magdalena och Catrin återvänt till Sverige efter två och en halv vecka med massa kul! Tack för att ni kom hit tjejer! Vi har solat och bränt oss. Vi har nog haft alla olika typer av brännor och nyanser av rött! Haha. Solskyddsfaktor har fått en helt ny innebörd. 

Nisse har varit busybusy. Vi har kört till Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica, Venice Beach, Long Beach, Redondo Beach, Palos Verdes och en massa andra turer. Strosat rundor, shoppat, fikat, tittat på folk och lite allmän sightseeing. Vi var också på bio, såg Wolverine med Hugh Jackman, namnam. Magda som har en liten crush på honom dreglade hela filmen. Vi skulle tagit med en spann till henne. Haha.




Bland de första kvällarna åt vi på en jättemysig asiatisk restaurang som ligger uppe på kullen vid Hollywood. Man har 180 graders utsikt över Los Angeles. Helt fantastiskt, tänk att glödlampor kan vara så fint! Vi fick vänta tjugo minuter på en servitör, vilket gav oss gratis dricka och appetizer. Det är amerikansk service!



Shopping har varit ett konstant nöje. Det gick så långt att Catrin fick shoppingabstinens av en dag utan butiker och prislappar. Haha beroendeframkallande! En dag åkte vi till Camarillo Outlet. Det var en tvåtimmarskörning mot Santa Barbara, men det var det värt! Det var ett enormt komplex med massa fabriksoutlets! Jag snålade till en början, tänkte inte handla något direkt. Tjejerna handlade som bara den, så efter ett tag krävdes det inte mycket övertygande för att jag skulle falla för frestelsen av fina saker! Det var en riktig heldag! Vi har också shoppat i Downtown och på Del Amo, jag är chockad över att tjejerna fick med sig allt hem!



Vi har druckit en hel del vin. Både på altanen men har också förgyllt de amerikanska festerna med vår svenska närvaro, haha! Första helgen de var här var vi på fest hos Ricky. Det var massa folk i ett litet hus och det var ingen som missade att där var fyra svenska tjejer. Jösses, vad bra vi har det. Så fort vi sa att vi var svenska så tyckte människor om oss, utan att ens pratat med oss. Vi satt inte ensamma en enda sekund på hela kvällen. Det var en rolig fest men eftersom det var mycket folk i ett väldigt lugnt område så kom till slut polisen. Ingen stor grej egentligen, de ville bara checka men här är folk så rädda för poliser så de gömde sig och försökte springa iväg. Jag och Magda som satt in trädgården när de kom bak med ficklampor höll på att göra på oss. Catrin förklarade mer än en gång att hon var 21 medan de egentligen försökte ta reda om hon hade tänkt köra bil hem.. Haha. Efter det tog inte lång tid innan vi stack. När vi gick ut genom dörren så hörde vi hur de sa "Oh, the swedish girls are leaving. The party is over". Vem kunde tro det? Haha.



Vi har också varit i San Francisco! Vi bestämde oss för att göra en roadtrip dit och var helt taggade när vi satte oss i Nisse och lämnade San pedro tidigt på morgonen. Vi körde kustvägen till Santa Barbara sedan 101 hela vägen till san Francisco. De som har påstått att det är en rolig liten roadtrip borde skjutas. Tanken var fin, men nästan tolv timmar i en bil varav hälften var bland olika nyanser av bruna, uttorkade berg, var drygt. Till slut närmade vi oss. Vi stannade till i San Jose och fikade med Josefin, Isaac, Filippa och Honey. Det blev snabbt för klockan började bli mycket. Väl framme i San Francisco insåg att vi inte visste vart vi skulle. Halv tio på kvällen är  inte riktigt rätt tid att ta reda på det. Efter köpande av kartor och en del guidande hittade vi hotellet. Tjejerna fick väl inte det bästa första intrycket av San Francisco då vi gick ut för att handla mat och mötte på alla hemlösa som strök rundor och blev sedan förföljda av en kille så vi fick vänta inne på Burger King tills hans gett upp. Men vi var framme i alla fall.




Första dagen bestod av promenerande upp och ner i backarna runt Union Square, genom Chinatown och gick i butiker. Det blev väldigt kallt så hempromenaden var mindre mysig. Den kvällen drack vi vin och tittade på Sex & The City-filmen i sängen. Riktigt brudigt, mys! Dagen efter blev väldigt effektiv. Vi körde över Golden Gate-bron och körde till Sausalito och åt lunch. Det är en mysig liten hamnstad på andra sidan bron. Sedan åkte vi ner på Fisherman´s Wharf. Tjejerna åkte till Alcatraz. Under tiden satt jag på en uteservering med en smoothie och pratade med en potatisbonde från Oregon. Himla kul man. Han var en typiskt amerikan som inte förstod varför man skulle åka någon annanstans. Mexico hade han varit i för tio år sedan, det var utforskande nog för honom. Det var nog det roligaste tidsfördrivet jag haft på länge. När tjejerna var färdiga åkte vi till Castro och tittade på teatern och området. Det är det enda stället jag sett i USA där de är frigjorda. Porr i skyltfönster och kakor i penisform hittar man bara i Castro! Kvällen avslutades med middag på MonaLisa, namnam. det blev en tidig kväll för dagen efter var det dags för en till underbar biltur tillbaka till LA. Har aldrig varit så glad att se San Pedro-skylten! Skitkul resa, men Nisse kunde vi lämnat hemma!



En kväll lämnade jag tjejerna och åkte på screening, förvisning av "Drag me to hell" för skaparna av och de medverkande i filmen. Jag som inte ser på mycket skräckfilmer fick veta att jag levde. Trots att jag såg hela filmen i ögonvrån (jag tittar alltid på exitskylten när jag är rädd) så hoppade jag högt i stolen några gånger. Det var en väldigt bra film dock, rolig men fruktanvärt läskig. Efter filmen gick vi till en bar med ett stort gäng och satt där resten av kvällen. Vi hade jätteroligt. När jag kom hem satt tjejerna och drack vin på altanen, underbart!

I fredags var vi Universal Studios! Vi blev som barn igen! Vi åkte studioturen, åkte de olika attraktionerna och fotades med Nicke Nyfiken, Scooby, SpoungeBob (jag vet men jag älskar Spoungebob) och andra söta saker. Jag köpte Spoungebob-slippers! De är så fina! Det har tagit mig två år att komma tillbaka till Universal och äntligen få köpa de fina tofflorna! Jag kände mig fulländad! Haha. På kvällen var vi på fest hos Shawn, Vastys kompis. Det var en massa snack och beerpong. Det var en grymt rolig syn när jag suttit ute jättelänge och kommer in. Då har Magda och Catrin hittat "Girls Gone Wild"-kepsar och fullt koncentrerade på beerpong. Haha!



I lördags var vi hela dagen på Del Amo och shoppade. På kvällen åkte jag, Magda och Catrin till Hollywood på nattklubb. Av alla kvällar så lyckas vi pricka in en latinokväll. Tre långa, ljusa, svenska tjejer bland alla mexikanare som dansar locolocodans. Det måste sett kul ut, vi smälte inte in direkt. Vi var klädda som nunnor jämför med alla nästintill nakna tjejer och dansade inte alls som de flesta andra. I detta landet går det ut på att gnugga så mycket det går, tjejerna ligger nästan ner på golvet och killarna kan inte dansa själva, de kan bara sitta klistrade mot en tjej som gnuggar sig. Haha. Det var grymt kul i alla fall, jag hade kunnat sitta och bara titta på folket!



I söndags var i vi downtown och shoppade. Sedan tog vi en tur till Beverly Hills innan vi åkte hem och förberedde de finaste gåbortskycklingspetten. Vi gjorde också pastasallad och tzatsiki. Det var en mysig grillkväll med gott folk, en bra sista kväll. Det var då det blev spännande. När jag, Catrin och Magda står i köket för att fixa kaffe så börjar det skaka. Vi trodde först att golvet höll på att svikta eller gå sönder, sedan insåg vi snabbt att hela huset skakade. Så nu kan vi kryssa i JORDBÄVNING på to-do-listan. Check! Den var tydligen inte så stark, bara 4.7 men centrumet var nära till där vi bor så det kändes mycket.



Life is 10% what happens to you & 90% how you respond to it.


Hawaii!

Jag och pappa var på Hawaii förra veckan. Vi åkte på fredag morgon. Dagen innan hade jag varit på middag på Sungs restaurang (asiaten från Fast and Furious) med honom och en massa costumefolk, vilket drog ut på tiden så jag fick en cirka två timmars sömn. Såklart försov vi oss båda. Det fick bli en väldigt snabb packning sedan bar det av!

Hawaii is the shit! Vi åkte till Honolulu och bodde på Waikiki Beach. Tanken att folk faktiskt bor så gör en lite avundsjuk. Vart du än tittade så var det gröna berg, blått/turkost vatten och vit sand! Vi solade, shoppade tingeltangel och åt mat. Vi hyrde också bil och gjorde roadtrips runt ön.

Vi åkte till Polynesian Cultural Center, en hel park med där de representerar de olika polynesiska ögrupperna. Det var danser, trumspelande, klättrande i träd, hackande av kokosnötter, de gjorde eld med pinnar och massa kul!

Vi åkte också till USS Arizona Memorial i Pearl Harbor och gick upp på Diamond Head. Diamond Head är en vulkan där man kan köra in i kratern och gå upp längst upp på toppen. Det var en rejäl promenad men utsikten på toppen gjorde det lätt värt det !

Jag är kär i Hawaii, när jag pratade med mamma på Skype så nämnde jag att jag skulle vilja bo där. Det var inte munter respons jag fick! Hon tycker att Los Angeles är tillräckligt långt bort skulle jag tro. Haha!




Life is 10% what happens to you & 90% how you respond to it.

RSS 2.0